EGEA TRONDHEIM I SAINT PETERSBURG

I mars var EGEA på tur til Saint Petersburg!

Det var en noe nervøs gjeng som endelig hadde skaffet seg visum og var klare til å dra. Turen startet allerede på Værnes å bli utrolig morsom, da en av deltagerne aldri hadde flydd før. Vi hadde hatt besøk av russere til Trondheim uken før, så alle var litt nervøse etter historiene vi hadde hørt om hvor strengt det var. Heldigvis hadde vi hørt at hvis vi snakket norsk så ville ingen gi oss problemer (spoiler: alt gikk helt fint og det viste seg å ikke være skummelt allikevel).

I St. Petersburg bodde vi hos lokale mennesker, to av oss hos noen vi aldri hadde møtt før, og to av oss hos familien til en russer som hadde vært på besøk i Trondheim. Det ble litt språkvansker, men dette var bare litt av sjarmen med å dra til et slikt land og førte til mye latter. Blant annet spurte de oss i Trondheim: «Do you look forward to move to Russia?», noe som va en ganske morsom misforståelse.

En av de største overraskelsene for oss var å se en så stor by der det nesten kun eksisterte boligblokker. Ifra vi landet Pulkova Airport til vi var på flyet hjem igjen så vi ikke en eneste enebolig. Vi ble også positivt overasket over hvor vestlig St. Petersburg var, men samtidig med et solid preg av «østblokka». Det var også vanskeligheter med språk, ettersom det var få som snakket engelsk, og at vi måtte tilpasse oss det kyrilliske alfabetet om vi skulle prøve å lese noe.

Vi fikk servert mye spennende og lokal mat vi ikke ellers ville kommet på å kjøpe oss, samt at vi dro til typisk russiske restauranter og cafeer som de russiske studentene pleide å dra til. Borsj, blini, pelmeni, «sild under pelsen» og salo var noen av rettene vi ble servert. Mye hjemmelaget og noe kjøpt. Vi var også på noen russiske barer hvor vi hadde det utrolig gøy, og som de nordmennene vi er brukte vi enhver anledning til å påpeke hvor mye dyrere en øl er i Norge.

Å lære om russisk historie er også veldig spennende, så vi besøkte steder som Vinterpalasset, diverse museer, de flotte kirkene og katedralene (oppstandelseskirken, St. Isaacs katedral og Kazan-katedralen for å nevne noen). Vi var også i Gattsjina utenfor Saint Petersburg, som har ett av de mange palassene som Katarina den Store bygget for sine elskere.  Visste du for eksempel at katter blir hedret i St. Petersburg på grunn av deres hjelp under andre verdenskrig?

Alt i alt var det en helt fantastisk tur vi aldri hadde opplevd nærheten av om vi dro som turister, og vi anbefaler alle å dra på tur med EGEA i fremtiden! До свидания!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s