Etter en lang og koselig busstur kom vi endelig fram til Rørvik og etter hvert også Sør-Gjæslingan. Vi installerte oss i koselige rorbuer (noen var så heldige at de fikk litt mer luksus), og det tok ikke lang tid før vi var i gang med å utforske miljøet på Sør-Gjæslingan.

Sol og varmt vær var det og, så det var lite å klage på for oss i gruppe nummer to. Gruppe nummer én hadde derimot litt problemer med både vær og vind, og det var uklart om de kom til å komme seg hjem den planlagte dagen eller ei. (Men det gjorde de; vinden løyet og alle kom seg trygt i land.)

geolove

Dag to startet med frokost på trappa før vi begynte på våre utdelte oppgaver. Det var mye å se og oppleve, og så å si alle rodde over til øya Heimværet for å ta en titt på den.

Fiskeværet på Sør-Gjæslingan er i dag fredet, og det var spennende å se og oppleve hvordan folk bodde tidligere. Det var særlig forskjellene mellom de private bygningene og de som ble eid av Kystmuseet som interesserte oss, og da særlig med tanke på ulike utbedringer og endringer man har gjort de senere årene.sorgjaeslingan

Nytt av feltkurset i år var at vi fikk bruke digitale verktøy for å finne fram til ulike «mål» på øyene. De aller fleste var fornøyde med dette, bortsett fra et par stykker som mente den digitale revolusjonen hadde kommet litt for langt.

Etter en utedag på øya var det deilig å sette seg ned for å grille og slappe av. Sør-Gjæslingan viste seg fra sin beste side, og vi har alle lært en god del om fiskeværet og dets historie. At tidligere fastboende kommer tilbake sommer etter sommer kommer ikke som et sjokk, for det er et fantastisk sted vi har fått være med og oppleve

torrfisksg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s