Betraktninger fra de finske skoger

Jeg deltok på North and Baltic Regional Congress i Tuusula (Helsinki) fra 5-9. mai. Dette var mitt første møte med EGEA-aktiviteter, og det ga definitivt mersmak.

Egea5
Fly er alltid fint for å se på geomorfologi. Dett er rett nord for Karlstad, Sverige.

Vi var ca 50 personer fra en rekke steder rundt om i Europa som i løpet av fem dager hadde faglige, kulturelle og politiske diskusjoner, workshops, sauna, sitsit (tradisjonell fisnk studentfest), dans og morro. Vi delte mat fra våre hjemland, var på heldagsekskursjon til en nasjonalpark og et nasjonalparksenter, og hadde forelesning om Helsinkis byutvikling og framtidige planer.

Ege4
Ekskursjon i finsk skoglandskap!
Egea3
Flotte sigdbrudd i nasjonalparken. Isen har vært på tur.

Kongressen hadde temaet skog, med forskjellige workshops relatert til dette. Selv deltok jeg på en workshop om «Environmental valuing», der vi utførte en undersøkelse for å finne ut hvor mye tid og penger informanten var villig til å betale for rekreasjon i skog uten lydforrurensning. Vi hadde også faglig diskusjon og forelesning om temaet ved workshopleder Colette, som har master i «Environmental Protection and Management». EGEA har historie tilbake til åttitallet, og ble dannet blant annet for at studenter i gamle Øst-Tyskland skulle ha en mulighet til å besøke det vestlige Europa. I dag er organisasjonen støttet av EU og i stadig vekst. Jeg synes dette er en historie som svarer til at organisasjonen bør støttes og at vi bør delta på arrangementer. Igjen er Europa preget av uro, og EGEA lar mennesker som ellers aldri ville møttes, snakke med hverandre – for eksempel russere og ukrainere, eller studenter fra forskjellige land på Balkan.

Egea2
Også sosiale aktiviteter er i fokus på en EGEA-kongress.
egea
På kongress er det også adiministrative oppgaver. Jeg var Trondheims representant på «Regional meeting».

Med EGEA har du muligheten til å komme i kontakt med, og lære av studenter fra andre land på en helt unik måte. Bruk muligheten! Dette er definitivt ikke min siste kongress eller EGEA-aktivitet; det er bare den første! Tusen takk til organisasjonsteamet i Finland – all ære ! – Jakob Cyvin, førsteårsstudent og aktiv i EGEA Trondheim

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s