Fransk påskeferie med EGEA La Rochelle

Fire heldige geografer startet påskeferien tidlig og satte seg på flyet på Værnes klokka 06.10 torsdag 26. mars med retning mot Frankrike. Reisen bestod av fly via Oslo til Paris og tog videre mot La Rochelle. Reisen ble preget av mye forsinkelser, snøkaos i Oslo og et høyhastighetstog i kun delvis høy hastighet. Etter mye om, men og mange uforståelige meldinger på fransk ankom endelig Jenny, Robert, Anders og Marte La Rochelle etter 15 timer på reise.

På togstasjonen i La Rochelle ble vi møtt av både kjente og ukjente franske geografer. Gjensynsgleden var stor og fransk hilsen i form av kyss på kinnene var obligatorisk. Det skulle vise seg å bli mye kyssing av både kjente og ukjente i løpet av turen, noe Anders og Robert fortsatt synes er litt rart når det er gutter det skal hilses på.

Etter en dusj, middag, øl og noen “shooters” sto alle fire normenn klare for den fransk-norske festen som var arrangert i forbindelse med vår ankomst. Da baren vi var på stengte i totiden, bar turen videre på nattklubb. Robert og Andres forsvant fort inn på nattklubben mens jeg og Jenny begynte å kjenne reisen på kroppen og bestemte seg for å ta kvelden.

zXWISRx0Mh1XH_JRxoSzRqwBnSD8VUleCgNBz4GWLHMNoja50kyRMC0uKhvcUL-QUZ4KpJyKNJvXn95TEfDLCY

Bilder: Camille Villanneau

 Fredagen bestod av skattejakt i byen avsluttet med en tur innom to av byens barer, der den for oss ukjente drikken hvitvin med sirup (eple, bringebær osv.) ble servert, før det var tid for middag og nok en tur ut på byen.

Lørdagen dro vi ut til øya til Île de Ré som ligger like utenfor La Rochelle. I byen Saint-Martin-de-Ré leide vi oss tandemsykler og la i vei! Været i La Rochelle denne dagen lignet skremmende mye på en vanlig dag i Trondheim. Oppholdsvær ble erstattet av regn, kraftigere regn, opphold, sol, overskyet…  Lunsjen ble inntatt i byen La Couarde-sur-Mer før turen bar via en av øyas mange strender tilbake til utgangspunktet. Derfra tok vi bilene ut til øyas vestligste punkt og fyrtårnet Phare des Baleines (hvalenes fyrtårn), uten å se en eneste hval.

JxMZzkm6E-nDvXv-YoEHZ2qh0IIhNbaUuqz-TxFJ_DEd_BDoEvks2nj5oWkQr5-LZgM3Rg7V-ecx_74TAru3q8

E75735Jd8uwilAn3KNGLmK_x8LQHFw_8Q2kOztOVHU411041669_10152633212045793_4232258857882753941_nfQhgjKf6wGtGLLj0y87I18eD10gjQyUrse7PsqayVkQtbWCxy6-HWT8nIfBwgkhmOReWdSiIppylVUJocG-ZBk

Bilder: Marte Steiro

Øya består også av store områder for utvinning av havsalt. Dette er store våtmarksområder som vi ble fortalt ble totalt oversvømt under den store flommen i 2010. Flommen var forårsaket av kraftige stormer med vind i orkan styrke som rammet store deler av Frankrikets vestkyst. Stormen førte til at 51 mennesker mistet livet, og på Île de Ré ble mesteparten av øyas nordligste del oversvømt.

2mQyTMoIuvRDI6Cwa_7uZ9IfGM_18SUILNia1nIfRXE

Skjermdump fra maps.google.com

Tilbake i La Rochelle sto sjømat på menyen og vi fikk servert både østers, musling, snegler, kreps, kongereker, MINI-reker, samt flere andre typer skjell vi ikke hadde sett før, og fortsatt ikke vet navnet på. Her skal det nevnes at vi alle spiste alt vi ble servert, bortsett fra Anders som ikke klarte å psyke seg opp til å spise sneglen han hadde fått servert.

 Etter en frokost bestående av sushi og en tur innom byens akvarium på søndagen var det klart for EGEA-tradisjonen Beer Dringing Contest! Jentene følte presset i og med dette var vår første BDC, men det tok ikke lang tid før vi var inne i rytmen. Jennys lag vant overlegent med seier i alle runder, mens mitt lag kom på en solid andreplass med tap kun mot Jennys lag. Slike mengder alkohol førte til at fire nordmenn og tre franskmenn endte opp på en nattklubb vi aldri har sett maken til. En herlig kveld som kan oppsummeres i MYE øl, shots, Dj Broiler, akkevitt, flere shots, nye venner, franske klassikere, sprit levert på døra, diplomatisk immunitet og én skadet finger!

Den siste dagen hadde vi fri på dagtid som vi brukte til byvandring. Deretter fikk vi en omvisning på skolen: Faculté des Lettres, Langues, Arts & Sciences Humaines (FLASH). Kvelden, og oppholdet, ble avsluttet med et koselig restaurantbesøk med servering av franske spesialiteter!

7eAnXS5arsi-DHmPbe8IgcrvsbhVbVeDbIoMDp-9lLUZtYHavOfH3ag_iKPm7tNcrisVTTB8lKPJUpWnLU8dPg

Bilder: Camille Villanneau

Vi takker EGEA La Rochelle for en uforglemmelig opplevelse, gratulerer de med en strålende gjennomføring av deres første utveksling og lykke til videre!  Vi sees plutselig igjen!

– Marte Steiro, masterstudent i Development Studies – specialising in Geohraphy

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s