Trondheim Winter Week 2015

1

Foto: Hendrik Weiler

Årets versjon av Trondheim Winter Week var den fjerde i rekken. Mon tro hvordan det gikk da deltakerne fra Russland, Ukraina, Romania, Nederland, Belgia og Sveits snørte på seg skiene?

Dag 1

Deltakerne ankom Trondheim spredt den første dagen. Årets arrangement startet rolig med hjemmelaget grønnsakssuppe og te/kaffeslabberas hos Robert. Etter at suppa var blitt fortært, ble de to første bilene i reisefølget lastet til randen og satte deretter kursen i sør-østlig retning mot Tydal. I den ene bilen, der rallykjører Aurora satt bak rattet, ble det fortalt eventyr som inneholdt en salig blanding av russiske hekser, norske troll og en og annen Espen Askeladd. Bak nevnte rallysjåfør kom Askeladden sjøl på to hjul gjennom Selbus skoger. Den siste bilen i følget ankom Tydal rundt midnatt. Den første kvelden på hytta i Tydal ble brukt til diverse kulturelle innslag, som brunostspising, introduksjon til russiske hverdagsfraser og ludo hvor samtlige nasjoner ble slått sønder og sammen av den rumenske storspilleren Teodora Stepanescu.2

Foto: Sylvia De Vuyst

Kvelden ble omsider til natt og siden Sylvia, Erlend og Robert likevel var nødt til å tilbringe natten på gulvet, bestemte de seg heller for å sove ute. Vi trenger ikke utdype mer enn at det ble en meget kald og ikke minst kort natt, utendørs.

Dag 2

3

Foto: Hendrik Weiler

I Tydal forsøkte deltakerne seg ut på langrennsski med vekslende hell. Heldigvis tok Asgeir på seg rollen som krabbende skiinstruktør.

4

Foto: Hendrik Weiler

5

Foto: Aurora Jordahl

6

Foto: Teodora Stepanescu

Patrick imponerte stort, mens Erlend endte opp med et saftig skrubbsår i panna. Påstanden om at nordmenn er født med ski på beina, må nok revurderes. De som ikke var i løypene på ski, organiserte en form for stein, saks, papir. Hørt om bjørn, fisk og flue? Ikke jeg heller, men gøy var det. Lunsjen bestod av pølser og pinnebrød røkt på bål.

7

Foto: Patrick Kiszel

Etterhvert ble det kveld, og slitne geografer valgte å trekke inn i varmen i hytta. Til middag ble det servert ekte norsk taco som avslutning på en vakker dag i Tydal.

Dag 3

Etter mye «davaj, davaj» og «raus, raus» kom vi oss endelig ut i bilene og var klar for tur til Røros, men det tok sin tid, grunnet nordtrønderske ryggeferdigheter. På Røros fikk vi en guidet tur gjennom Bergstadens gater, der vi ble opplyst om det gamle og nye kulturellivet, samt rikdommen fra kobbergruvene som viktig bidragsyter til utviklingen av Trondheim.

8

Foto: Sylvia De Vuyst

9

Foto: Aurora Jordahl

Matpakken ble konsumert på den lokale kafeteriaen. I tillegg fikk europeerne smake på lokal rømmegrøt. Vel tilbake i Tydal bedrev alle fire som var i organisasjonsteamet hektisk aktivitet over et alt for lite kjøkken. Omsider fikk utlendingene smake på real bondekost i form av kjøttkaker og akevitt, endog med noe svinn, grunnet at kjøkkensjef Helle etterlot kjøttkakeutformingen i «trygg» forvaring hos Asgeir og Robert.

10

Foto: Aurora Jordahl

Til dessert ble det servering av Naughty Farmgirls (Tilslørte bondepiker) og russisk Halva.

11

Foto: Sylvia De Vuyst

Etter at maten var fordøyd, varte den hyggelige aftenen ut i de små timer. Angelika oppdaga den svenske hiten «Flytta på dej», Marina og Olena viste resten hvordan man skal bevege seg på dansegulvet, mens Sergey som aldri hadde danset før, imponerte med hjemmemekka bevegelser. Det gikk også heftig for seg under Weekendens polska-disco-hit «Ona tańczy dla mnie», men hytta overlevde kvelden uten varige mén.

Dag 4

Fredagsmorgenen ble brukt til å vaske seg ut av hytta. Etter dette var det bare å fylle bilene og vende snuten mot Trondheim. På turen tilbake til bartebyen var en av bilene velsignet med skurrete skioppdateringer på P1 mens resten nøt broilers Afterski og Vannski, samt tidligere nevnte polske slager.

Vel framme i Trondheim bar det rett opp på Studenterhytta hvor akevors og Geogalla stod for tur. Etter en etterlengtet tur i badstua kledde folk seg opp i finstasen og gjorde seg klar for Geogalla. Emma fikk æren av å bli tildelt årets «Winter Week-deltaker», grunnet iherdig innsats i skisporet. Det ble servert 3-rettersmiddag, det ble danset mye swing og Nu klinger ble sunget for full hals.

12

Foto: Hendrik Weiler

13

Foto: Patrick Kiszel

Dag 5

På lørdagen startet byvandringen på Ila og fortsatte gjennom Trondheims gater, før vi endte opp på orgelkonsert i Nidarosdomen. Etter det åndelige påfyllet i Nidarosdomen trasket gjengen til Bakklandet, hvor vi fikk servert en fortreffelig vaffel-lunsj produsert av Helle, Aurora og Phillip.

14

Foto: Patrick Kiszel

Resten av ettermiddagen fikk deltagerne fri til å utforske Trondheim på egenhånd. Årets Trondheim Winter Week vol. 4 ble avsluttet med kortspill og fiskekaker hos Helle.

Takk for vel gjennomført Trondheim Winter Week. Vi ses i Europa!

15

Foto: Sylvia De Vuyst

– Robert Bjørnestøl, masterstudent i geografi og kontaktperson for EGEA Trondheim

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s