Geografistudenter på Esri norsk brukerkonferanse

Fra onsdag 5. til fredag 7. februar var vi seks geografistudenter som dro på Esri norsk brukerkonferanse i Oslo. Denne konferansen blir arrangert av Geodata, som er norsk distributør av Esris programvare. De fleste geografistudenter har et eller annet kjennskap til ArcGIS og annen programvare fra Esri.

På konferansen var det mulig å velge mellom flere ulike parallelle foredrag, både foredrag av ulike brukere om deres bruk og opplevelse av Esris programvarer, og mer tekniske foredrag fra Geodata og Esri.

 1
Studentene som var med var: (f.v) Øystein Hole, Silje Øren Skei, Lars Løkeland Slåke, Janne Trøstaker, Glenn Nilsen og André Sæther Berger. (Foto: fotograf på arrangementet)


Vi var på litt ulike foredrag, med foredragsholdere fra både NVE, NGI, Jernbaneverket, ALLskog, Heimvernet, Politiet, ulike kommuner, Blom, COWI, Coop, Asplan Viak, Riksantikvaren, Norsk Maritimt Museum osv. 

Det var mye interessant å høre, og mange eksempler på forskjellig bruk av GIS i like og ulike næringer og oppdrag. Dette gav inspirasjon til eget studie og arbeid, kanskje særlig noen av de tekniske foredragene, som blant annet gikk på bruk av raster- og laserdata, 3D og CityEngine, ArcGIS Online, Phyton-scripting og annet snadder.

2
Teknisk foredrag ved Esri. Foto: André Sæther Berger

Konferansen holdt sted på Clarion Hotell like ved Oslo S, og maten som ble servert til lunsj var utrolig god. Det var mye å velge mellom for enhver smak, og magen ble fortere mett enn øynene. Særlig merket man dette når det viste seg å være dessert til lunsjen i tillegg.. En rekke små skåler med ulike delikatesser som sjokolademousse, ostekake, sjokoladepudding og annet, samt store kaker og ulike puddinger. Særlig karamellpuddingen var god, proklamerte Øystein.

Men maten var selvfølgelig ikke hovedgrunnen til at vi kom. Det var fullt kjør med foredrag på rekke og rad hele tiden, og flere løp mellom ulike rom for å få med seg det man på forhånd hadde sett seg ut som mest interessant. I to lengre pauser mellom foredrag var det bare å forsyne seg med oppkuttet frukt, kaffe, te, kakao, vann og annet for å holde blodsukkeret oppe. For ikke å snakke om de bittesmå, men veldig gode muffinsene som kom på siste pause. Pausene ble også utnyttet til læring, ved at det ble holdt lyntaler i fojaen, samt at man kunne prate med ulike bedrifter/organisasjoner som stod på stand rundt om. De var fra blandt annet Røde Kors, Kartverket, Blom ASA m.fl.

Første kvelden var det “Uformell aften”. André møtte opp, og kan fortelle litt om hvordan det var der: “Den uformelle aftenen fant sted på Stratos i toppetasjen til folketeaterbygningen, og hadde god utsikt over Oslo sentrum. Der fikk vi servert god mat og drikke, og en tryllekunstner gikk rundt til bordene og tryllet for oss. Stemningen var god og avslappet, og det var en god mulighet for å snakke med de andre på konferansen i en uformell sammenheng.”

3
Uformell aften. Foto: André Sæther Berger


Andre kvelden var det festmiddag, men den kostet såpass mye at studentlommeboka protesterte, og de fleste av oss sto over. Bortsett fra Lars, som var så heldig å få den sponset gjennom jobben. Han kan fortelle om en flott kveld med god mat og vin, og livemusikk i stilige lokaler i Posthallen.

Mens noen dro og trente med ei venninne (sprekt Silje!), dro vi fire siste og tok en øl (eller brus) sammen på en pub i Oslo etter konferansen på torsdag, for å få en litt mer sosial bit også.

På fredagen var vi alle på et teknisk foredrag sammen, som tidligere geografistudent på NTNU, Jørn Kristiansen, holdt sammen med en kollega i regi av Geodata. Dette var om 3D-data og CityEngine, og var meget spennende. Etter dette spiste vi alle lunsj med Jørn, før vi droppet avslutningen, som Jørn mente ikke pleide å være noe verdt å få med seg, for å få en omvisning på kontoret til Geodata (Det er viktig å utnytte kontakter..). Noen av oss kom i snakk med ei som jobber for Geodata, som viste seg å være fra Østerrike og Egea-medlem og en flere på geografi kjenner, på torsdagen. Siden vi var på Geodata’s kontor, hilste vi på henne igjen, siden hun hadde kontorplass like ved Jørn. Geodatas kontorer var store, åpne og flotte, og det virket å være et bra og seriøst miljø. Snill som Jørn var, lot han oss også teste noen 3D-briller, som var en artig opplevelse for de fleste av oss.
4 

Teknisk foredrag om 3D-visualisering, redigering og analyser i ArcGIS, ved Geodata. Foto: André Sæther Berger

5
Artig med 3D-briller. Foto: André Sæther Berger

Det var tilbud om overnatting på hotellet til reduserte priser, men vi hadde alle noen kjente, venner eller familie, vi kunne sove over hos. Dette var med på å redusere kostnadene ved konferansen, noe som ofte er viktig for studenter. Reisen og selve konferansen betalte vi for selv, men de fleste var nok enige om at vi hadde fått godt utbytte av turen, både faglig og sosialt.

Alt i alt var dette en positiv og lærerrik opplevelse, som kan anbefales å være med på om dere skulle få sjansen!

 

Skrevet av: Janne Trøstaker

(P.S: For de som er litt ekstra interessert i det faglige innholder, kan en god del av foredragene finnes her: http://geodata.no/aktiviteter-og-kurs/brukerkonferanser/esri-norsk-brukerkonferanse/presentasjoner/2014/)

2 kommentarer om “Geografistudenter på Esri norsk brukerkonferanse

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s