Utveksling i San Diego

Tredjeårs-studentene Kristin Killi og Morten Lippestad var forrige semester på utveksling i San Diego. Her beretter Kristin om opplevelsene:

sandiego2

Morten og jeg reiste fra Norge en lørdag morgen, og etter en 16 timers lang flytur landet vi endelig i San Diego. Klokken var 22 lørdag kveld, og så optimistiske som vi var, trodde vi at vi skulle finne et hotellrom for første natten. Slik endte det jo ikke. Vi startet med å finne en taxi med en meget hyggelig mexicaner som sjåfør. Vi ba han om å kjøre oss til et hotell, helst i området «Mission beach». Vi hadde nemlig fått med oss at det var her de fleste nordmenn bodde i byen. Etter vi hadde kjørt rundt i omtrent to timer hadde vi enda ikke funnet et ledig hotellrom… det var visst en fotballcup som ble arrangert i byen og alt var leid ut. Hvert fall nesten alt. Nå sto valget mellom et hotellrom til litt over 3000kr for én natt, eller rett og slett å sove på flyplassen. Vi valgte det siste. Taxiregningen ble på sure 150$, og da med 20$ avslag fra mexicaneren som syntes så synd på oss. Vi la oss godt til rette i de behagelige stolene sammen med en mexicansk familie på 8. Etter sammenlagt to deilige timer med søvn, begynte flyplassen å fylles opp med morgenrushet og vi beveget oss mot teppegulvet for å finne et stikkontakt. Her ventet vi helt frem til vi endelig kunne sjekket inn på det allerede bookede hotellet, og vi kunne endelig begynne å lete etter en leilighet, samt en bil(!).

Etter flere litt useriøse mail angående våres annonse på craig´s list, var det endelig en som ga oss håp! Steve, «the native surfer who volunteer helping international students & professionals since 1999 look for a place in-between SDSU and the beaches» som han introduserte seg som. Etter en uke med Steve hadde vi leilighet, riktig nok ikke ved stranden, og han hjalp oss finne det meste vi trengte av møbler gratis. Altså vi plukket opp brukte møbler folk hadde satt ut på gata. Selv om Steve var utrolig hjelpsom og snill, håpet vi aller mest at vi aldri kom til å se han igjen. En slitsom og brautende 40-åring med utstående øyne var ikke typen venner vi håpet å få i San Diego. Heldigvis kom han ikke på besøk, men han fortsatte å sende meg meldinger gjennom hele semesteret. SMS-samtalen våres på mobilen består av 44 meldinger fra Steve, og én fra meg.

sandiego1

De neste ukene hadde vi fri før skolen begynte, så da lå vi mye på stranden og utforsket byen litt. Like rundt skolestart kom det en hetebølge, som beveget seg nordover fra Mexicogolfen, noe som skapte utrolig høy varme og luftfuktighet, noe som er uvanlig for middelhavsklimaet i California. Det var faktisk helt forferdelig å gå mellom de forskjellige bygningene på skolen! Når det gjelder skolen, fikk jeg følelsen av at jeg var tilbake på ungdomskolen. Omtrent alt var obligatorisk, de tok opprop i timene, lekser hver uke og små essays og prøver veldig ofte. Vi fant senere ut at vi hadde valgt feil type fag. De andre nordmennene vi ble kjent med hadde valgt de fagene med mange studenter, og de trengte derfor ikke være i alle forelesninger. Mens jeg var på skolen hver dag, lå de andre på stranden og surfet 😦 Men dette betyr ikke at vi ikke hadde det gøy! Helgene ble veldig skole fri, og vi fikk reist mye gjennom semesteret. Morten reiste til Las Vegas to ganger og San Fransisco en gang. Jeg var i Seattle en helg, LA på shoppingtur, Las Vegas, og et utrolig kult feltkurs rundt om i Sør-California om hydrologi.

Men nå er vi tilbake i Trondheim igjen, 5 måneder i San Diego gikk alt for fort forbi! Dager med sol, shopping og alt for mye mat byttes ut med en lang busstur opp til Dragvoll, sur vind og det trange studentbudsjettet.

Om du er interessert i å dra på utveksling og har noen spørsmål er det bare å ta kontakt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s