Dobar dan, Srbija

Dobar dan, Srbija

Med European Mediterranean Regional Congress (EMRC) ble slutten av kongressperioden for i år innledet. Det var 5 fine, solrike dager vi tilbrakte i Tara fjellene i vest-Serbia med spennende workshops, interessante ekskursjoner og fantastiske fester.

Fra 2. til 6. mai inviterte EGEA Beograd til Mitrovac i Tara fjellene til EMRC og GEOLF var representert med André Berger og Jirka Konietzny. Men reisen begynte i Beograd med en 200 km lang men artig busstur gjennom store deler av Serbia. I Bajina Basta, en liten landsby, måtte vi bytte buss for å kjøre de resterende 50 km. Da vi ankom ble vi hilst velkommen av organisatorene med salt og brød – en serbisk tradisjon. Etter en liten pause, middag og åpningsseremonien var det tid for «autograf-party» og en god natts søvn før vi skulle begynne med Workshops neste morgen.

André valgte workshoppen «Water resource management with GIS», jeg bestemte meg for «Water and Agriculture». Her lærte jeg blant annet om at Norge er en netto importør av vann(!) og hvor mange liter man trenger for å produsere en kilo sjokolade – rundt 17.000 liter vann / 1 kg sjokolade! Hva? Norge importerer vann? Ja, det stemmer! Ikke i form av H2O men av mat, og spesielt med kaffe- og kakaoprodukter. Disse er nemlig noe vi ikke kan produsere selv men likevel ønsker å konsumere. Vi så også på hver vår Water Footprint og jeg fikk et resultat på 700 kubikkmeter/år. (Dette er lavere enn det Norske gjennomsnitt på 1423 m3). (Har du lyst å finne ut hvor mye du forbruker? Klikk her!) Kveldens tema var «Serbian Night» og her fikk vi servert god mat og fantastisk live musikk!

Ekskursjonen neste dag, som både André og jeg var med på gikk til et sted som heter Drvengrad der det ble bygget en liten «hotelbygd», på en måte litt som Kardemommeby. Her avholdes en nasjonal filmfestival som visst nok også ble besøkt av godeste Johnny Depp(!). Her så vi en kortfilm og spiste deretter god serbisk tradisjonsmat. Så kjørte vi et lite stykke videre for å ta oss en spasertur med en museumsbane. Flott utsikt, blå himmel og en aldri så liten er vel slik man kan fatte denne veldig idylliske ekskursjonen sammen. EGEA tradisjonen tro var det «Cultural Fair» der vi bydde på Seigmenn, Melkesjokolade, Brimi og Lefser med sukker og kanel. Det siste likte folk veldig godt 🙂

På nestsiste dagen var det på tide å utarbeide workshopplakaten for å kunne presentere det vi hadde lært og jobbet med de siste dagene. Den kanskje mest kreative plakaten lagde Workshoppen om «Water and Peneplain» (se bilde). Presentasjonene, middag og en forelesning ble etterfulgt av «businesspartyen».

Hvala/Tusen takk, EGEA Beograd! Det var veldig artig i Serbia! På gjensyn i Europa 😉

Fikk du lyst på mer? Se på bildene som ligger ut på Facebook. Og bli med på neste kongress i Leuven, Belgia! Meld deg på her. (Frist er 31. mai.)

(jk)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s