Praktikant ved Ambassaden i Maputo, Mozambique

Ambassaden i Maputo søker en praktikant for en periode på 5 – 6 måneder, med ønsket tiltredelse i begynnelsen av januar 2011.

Ordningen med praktikanter ved norske utenriksstasjoner er etablert av UD for å spre kunnskap om og interesse for arbeidet i utenrikstjenesten. Ordningen passer best for studenter eller nyutdannede. 

Praktikanten vil delta i ambassadens daglige arbeid og utføre løpende oppgaver knyttet særlig til bistandsforvaltning i Mosambik.  Også politisk og økonomisk rapportering kan være aktuelt samt ansvaret for oppdateringen av ambassadens webside.

Søkerene bør også være interessert i samfunnsspørsmål, ha gode samarbeidsevner, være fleksibel i forhold til arbeidsoppgaver og kunne tilpasse seg kulturelle og sosiale utfordringer som et liv utenfor Norge fører med seg.

Aktuelle kandidater bør ha god formuleringsevne på norsk og engelsk, og gjerne grunnleggende kunnskaper i (eller interesse for) portugisisk.

I vurderingen vil det bli langt vekt på blant annet om søkerne studerer et relevant fagområde og om de har erfaring fra bistandsrelatert eller annet internasjonalt arbeid.

Praktikantordningen er ulønnet, men ambassaden kan utbetale et stipend til studenter som ikke mottar støtte fra Statens lånekasse for utdanning under oppholdet. Stipendet utgjør for tiden NOK 5500 pr måned.  Praktikanten må selv dekke reise- og boligutgifter, samt ordne med bolig. Det er en forutsetning at praktikanten er norsk statsborger og kan dokumentere medlemskap i den norske folketrygden.
 

For informasjon om ambassaden i Maputo ved ambassaderåd Ella Sandnes: esa@mfa.no telefon: + 258 21 480100 

Se også ambassadens hjemmeside  http://www.norway.org.mz/

 
Søknad, vedlagt CV og navn på to referansepersoner, sendes elektronisk til emb.maputo@mfa.no

 

Søknadsfrist er 1.november 2010.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s