Studere geografi? – Betraktninger fra livet som fersk geografistudent

1
Naturen som klasserom: Hva i alle dager kan et fraflytta fiskevær fortelle oss om globalisering? Feltarbeid er en sentral del av studiet fordi det gir den fysiske erfaringa med naturgitte og sosiale forhold som lærebøkene ikke kan tilby.

Mens hele verden følger utviklinga i Ukraina fra godstolen hjemme, skal vi som studerer geografi faktisk reise dit og oppleve omveltningene!

Europas nettverk av geografilinjeforeninger gir oss mulighet til å utøve geografi i praksis. I april skal vi besøke studentene i Lviv vest i Ukraina, som alltid med håp om å besvare fagets kjernespørsmål: Hvorfor er det slik akkurat der?

Men, til vanlig består ikke studiehverdagen av krimtatarer og revolusjoner. Geografi er studiet av menneske, samfunn og natur, og samspillet mellom disse. På NTNU består studiet både av samfunnsfaglige og naturfaglige emner, som gjør oss rusta for kompliserte utfordringer i ressursforvaltning, byplanlegging eller utviklingsarbeid, for eksempel.

Det beste med geografien er det unike perspektivet på vår myldrende planet som de ulike emnene gir meg, synes jeg. Bildene viser bare en brøkdel av det vi driver med!

Les mer om bachelorstudiet i geografi her: http://www.ntnu.no/studier/bgeog

– Maria, førsteårsstudent, geografi

2
Sosialt klima:
Med et varmere klima blir kunnskap om elveløp og flom stadig mer relevant, dessuten knyttes tette vennskap under feltarbeid! (Foto: André Sæther Berger).

 3
Oppdagelsesreisende:
På datasalen bruker vi geografiske informasjonssystemer (GIS) for å presentere og analysere data. Lina lurer på om det er en sammenheng mellom BNP og fødselsrate i verdens land, mens Mathias undersøker verdens energiforbruk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s