En brennhet Mozartkuleopplevelse!

a

En kjølig kveld i Trondheim, nærmere bestemt den 9. februar 2014 dro vi en geografigjeng fra både EGEA Trondheim og Wien til det semiurbane Rate. Denne kvelden skulle våre Østerrikske venner få en skikkelig smak på norsk tradisjonsmat og kultur. Denne kvelden hadde Kenneth og Kristin diska opp noen herlige kjøttbullar i brun saus. Så og si alt ble spist opp selv om førstnevnte hadde skaffet en nærmere 30 liters gryte til kjøttkakene! Hva som er hemmeligheten bak de fantastiske og kulinariske kjøttbollene er ennå et mysterium- men at det er noe taus kunnskap inne i bildet er definitivt.


Etter at Robert måtte åpne både den første og andre bukseknappen for å få plass til mer mat gikk vi videre på programmet. Nå sto nemlig Flåklypa for tur. Med filmen på en 50 tommers LED tv og håndvrengte rosiner attått, gjorde vi oss klare til en opplevelse, hvor vi alle måtte drikke en slurk Dahls hver gang Ludvig nøs eller Solan ytret «Dra meg nå baklegens….».. (resten er jo kjent). Østerrikerne ble i veldig godt humør den kvelden så senere var det vi Trondheimerne sin tur til å få oppleve litt østerrisk kultur.
b
Brennende mozartkuler som skulle dyppes i wisky å spises var tydeligvis noe vi norske var skeptiske til. Fordi det tok flaut nok 15 min før noen av oss norske endelig turte å prøve. Kenneth som den vikingen han, er tok utfordringen og spiste den brennende sjokoladekulen! Deretter fulgte alle oss andre- utenom Viljar som er allergisk mot flammer?!

En herlig kveld med mye morro og god mat. Akkurat slik EGEA sammenkomster pleier å være!

Axel Sveaass

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s